tureb-baskani-ahmet-zeki-_sehir-odulleri
[ 26 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Zeki APALI

Sayın APALI,

Türkiye Turist Rehberleri Birliği Başkanıdır. Üniversite eğitimini Turizm Rehberliği ve Kamu Yönetimi üzerine yapmıştır.

Özgeçmiş

1969 yılında Denizli’de doğmuştur. 1987’den itibaren turizm sektörünün içindedir. Üniversite eğitimini Turizm Rehberliği ve Kamu Yönetimi üzerine yapmıştır. Rehberlik mesleğine başladığında örgütlü mücadelenin başarı şansının daha yüksek olduğu inancıyla önce İZRO’ya üye olmuş, daha sonra kayıt yerini değiştirerek ARO kurucuları arasında yer almıştır. 2010 yılından sonra ARO’da YK üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Kültürel ve sosyal amaçlı dergilerde Genel Yayın Yönetmenliği yapmıştır.

2013 yılından itibaren de Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanlığı görevini yürütmektedir.

TASFED-Baskanı-Sayın-Yalçın-Manav
[ 26 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Y. Yalçın MANAV

Sayın MANAV,

Türkiye Şefler ve Aşçılar Federasyonu Başkanıdır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevini icra etmiştir. Rekor sayılabilecek bir süre, tam 16 yıl, İstanbul Turizm İl Müdürü olarak görev yapmıştır.

Özgeçmiş

Yalçın Manav, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu, Başkanı.

Yalçın Manav. 38 yıl Turizm Bakanlığında çeşitli kademelerde hizmette bulundu. Rekor sayılabilecek bir süre, tam 16 yıl, İstanbul Turizm İl Müdürü olarak görev yaptı. Bu sürede 39 Turizm Bakanı değişti. Ayrıca 1996 yılında İstanbul yılın en iyi bürokratı seçildi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak görevini de üstlendikten sonra emekli oldu.

Yalçın Manav 1996 yılında kurulan Mutfak Profesyonelleri Derneğinin de başkanlığını üstlendi. Daha sonrasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) 29 Ocak 2007 tarihinde, Türkiye”de aşçılık ve yemek kültürü alanında faaliyet gösteren beş derneğin bir araya gelmesiyle kurulan Federasyonun kurucu başkanlığına getirildi. Şu anda bünyesinde bulunan 17 dernekten güç alan Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu yurt içinde ve yurt dışında Türk Mutfak Kültürünü başarıyla tanıtmaktadır.

Türkiye Aşçılar Milli Takımı ile ülkemizi yurt dışında temsil etmeye başladı. Ayrıca Dünya Mutfak Günleri ve İstanbul Gastronomi Festivali adı altında 14.yıldır yurt içi ve yurt dışında yerli yabancı şeflerin genç aşçıların öğrenci aşçıların katılımı ile yarışmalar düzenledi.

Türkiye Aşçılar Ve Şefler Federasyonunu Dünya Aşçılar Birliği WACS”a üye yaparak Türk aşçılarının dünyada daha iyi tanınmasının önünü açtı ve 2011 yılında Dünya Aşçılar Birliği (WACS)yarışmayı resmileştirerek kıtalar arası ilan etmiş ayrıca 2016 yılında kıtalar arasından sonra dünya yarışması olarak ilan edilmiştir.

İstanbul da Skal (Turizimciler) derneğinin her yıl çeşitli kuruluşlar ile düzenlenen kalite ödüllerinin de Türkiye”nin dış ülkelerindeki tanıtımında ki başarılarından ötürü altın madalya ile ödüllendirmiş. Okan Üniversitesi ile yapılan anlaşmada 2 yıldır aşçılarımıza mesleki eğitim verilmesini sağlamış ayrıca İstanbul da Türkiye Aşçılar Federasyonu için Aşçılık Akademisi kurma hazırlıkları devam etmektedir.

kutlug-savasir-1
[ 26 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Yrd. Doç. Kutluğ SAVAŞIR

Sayın SAVAŞIR,

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesidir. Mimari maket yapım teknikleri ile küp şekerleri kullanarak tarihi sembol mekanlarımızı gençler ve çocuklarla buluşturduğu atölye çalışmaları büyük ilgi görmüştür.

Özgeçmiş

1975 Muğla doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamlamıştır. 1992 yılında girdiği D.E.Ü. Mimarlık Fakültesi’nden 1996 yılında mimar, Fen Bilimleri Enstitüsü’nden 2000 yılında yüksek mimar, 2008 yılında ise Phd.Doktor unvanlarını almaya hak kazanmıştır. 2000 yılında D.E.Ü. Mimarlık Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak başlayan akademik çalışmalarına, 2011 yılından sonra yardımcı doçent kadrosunda devam etmektedir.

Mimari maket yapım teknikleri ve mega yapıların taşıyıcı sistemleriyle ilgili çalışmalarını aynı potada eriterek organize ettiği on bir farklı atölye kapsamında yirminin üzerinde eser vermiş olup yapılan maketler Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde sergilenmektedir.

Uzm- Dr- Mehmet Ali Aydin
[ 26 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Uzm. Dr. Mehmet Ali AYDIN

Sayın AYDIN,

T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı görevini icra etmektedir. Sağlık Turizminin ulusal koordinasyonu için çalışmaktadır.

Özgeçmiş

1977 yılında Adana’da doğdu. 1995 yılında Adana Anadolu Lisesi’nden, 2002 yılında da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Aynı üniversitenin Anesteziyoloji ve Reanimasyon bölümünde 2010 yılında ihtisasını tamamlamıştır. 2012 yılında bu yana T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan Uzm. Dr. Mehmet Ali AYDIN, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliğinin ilgili komisyon toplantılarının yanı sıra, yurtdışında yapılan birçok toplantıya Türkiye temsilcisi olarak katılım sağlamış ve konuşmalar yapmıştır.

Ağustos 2016 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı görevini yürüten Uzm. Dr. Mehmet Ali AYDIN evli ve 1 kız çocuk babası olup, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

kalkinma bakanligisehir-odulleri
[ 26 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

T.C. Kalkınma Bakanlığı

T.C. Kalkınma Bakanlığı, Müsteşarlık Makamının görevlendirmesi ile T.C. Kalkınma Bakanlığında görevli bir Daire Başkanı Şehir Ödülleri Türkiye”de jüri üyesi olarak görev almıştır.

prof-dr-tezer-kutluk-sehir-odulleri
[ 26 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Prof. Dr. Tezer KUTLUK

Sayın KUTLUK,

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanıdır. Türkiye Milli Pediatri Derneği başkanlığı yapmıştır. 2008-2011 yılları arasında Hacettepe Hastaneleri Genel Direktörlüğü görevini yürütmüştür.

Özgeçmiş

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1981 yılında üçüncülükle bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda 1985’te uzmanlık eğitimini tamamladı. 1992 yılında pediatrik onkoloji bilim uzmanı oldu. 1988’de doçent, 1995’te profesör oldu. 1992’de ABD’de Houston’daki Teksas Üniversitesi M.D. Anderson Kanser Merkezi’nde iki yıl süreyle önce Fulbright bursiyeri, sonra M.D. Anderson Kanser Merkezi kadrosuyla kanser konusunda çalışmalarda bulundu.

1981’den bu yana Hacettepe Üniversitesi Hastanelerinde çalışan Prof. Kutluk, Çocuk Sağlığı ve Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği kapsamında halen “Pediatrik Onkoloji Bilim Dalında çalışmaktadır. Ek olarak 2000-2007 yıllarında Ergen Sağlığı Ünitesini başkanlığını yaptı. 2000-2012 yılları arasında Çocuk Sağlığı Enstitüsünde Aile Sağlığı Anablim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. 1997’de Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcılığı’na, 1999’da Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Başhekimliğine, 2000’de Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Başhekimliği ile Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Müdürlüğü’ne atandı. 2000-2004 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Müdürlüğü, 2004-2008 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2002’de Uluslararası Çocuk Merkezi konsey üyeliğine getirildi. 2008-2011 yıllarında Hacettepe Hastaneleri Genel Direktörlüğü görevlerinde bulundu.

2009’dan bu yana Türkiye Milli Pediatri Derneği başkanlığı, 2011’den bu yana Türk Pediatrik Onkoloji Grubu Derneği Başkanlığı, 2004-2012 yıllarında Türkiye’nin ilk kanser derneği olan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Başkanlığı, 2009-2011 yıllarında merkezi Brüksel-Belçika’da bulunan 30 kadar kanser derneğinin üyesi olduğu Avrupa Kanser Birlikleri Başkanlığı, 2008’den bu yana merkezi Cenevre’de bulunan UICC, Uluslararası Kanser Kontrol Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, 2000’den beri UNICEF Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği gibi pek çok ulusal ve uluslararası kuruluşta önemli görevlerde bulundu. Profesör Kutluk halen Ulusal ve Uluslararası pek çok meslek örgütünün üyesidir.

Tıp alanındaki deneyimli olduğu ilgi alanları ise “Çocuk Sağlığının (bebek-çocuk-ergen) Genel Konuları”, “Ergen Sağlığı” ve “Çocuk Kanserlerinin Tanı/Tedavisi/İzlemi” ve ile ilgilenmektedir.

pro-dr-tanju_tosun_
[ 26 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Prof. Dr. Tanju TOSUN

Sayın TOSUN,

Ege Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığı görevini icra etmiştir.

gulgun-erdogan-tosun-sehir-odulleri
[ 26 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Prof. Dr. Gülgün E. TOSUN

Sayın TOSUN,

Engelsiz İzmir Komite Başkanıdır.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanlığı görevini icra etmiştir. Yönetim ve Organizasyon alanında uzmanlaşmıştır. Yerel Yönetimlerde Stratejik Planlama üzerine çalışmaktadır.

Özgeçmiş

1966 yılında Aydın’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1988 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini Ege Üniversitesi’nde Kitle İletişimi Anabilim dalında 1992 yılında tamamladı. Doktora derecesini ise, Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında “Demokratikleşme Sürecinde Devlet-Sivil Toplum İlişkisi ve Türkiye Örneği” başlıklı tez çalışmasıyla aldı. 2003 yılında Siyasal Hayat ve Kurumlar Dalında Doçent, 2009 yılında ise profesör ünvanını almış olup, halen Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Profesör kadrosunda görev yapmaktadır.

Tosun’un, sivil toplum örgütleri, sivil toplum-devlet ilişkisi, siyasal partiler ve oy verme davranışı, siyasal iletişim ve gazetecilik konularında ulusal ve uluslararası düzeyde yayınlanmış çalışmaları olup, Stratejik planlama, saha araştırması, yönetim ve organizasyon alanlarında uzmanlaşmıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İletişim Danışmanlığı, İzmir Kent Konseyi Genel Sekreterliği ve Engelsiz İzmir Proje Yöneticiliği görevlerini sürdürmüştür. Prof. Tosun, İzmir Büyükşehir Belediye’sinin stratejik planlaması, Torbalı Belediyesi’nin kurumsallaşması projeleri başta olmak üzere birçok projenin mimarıdır.

Prof. Dr. Torun evli ve bir çocuk annesidir.

prof-dr-aylin-goztas
[ 26 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Prof. Dr. Aylin GÖZTAŞ

Sayın GÖZTAŞ,

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Tanıtım Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Özgeçmiş

İzmir doğumlu Prof. Dr. Aylin Göztaş, İzmir Amerikan Lisesi’ni takiben Ege Üniversitesi BYYO Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirmiştir. Kriz Yönetimi alanındaki tezi ile yüksek lisans, toplam kalite yönetimi ve insan kaynakları alanındakı tezi ile doktora çalışmasını tamamlamıştır. Yüksek lisans çalışmaları sırasında ABD Auburn University- AUM da araştırmalarda bulunmuştur.

Profesyonel hayatında Çimentaş T.A.Ş, Vestel A.Ş, Aba Group International, Gilan A.Ş ve Güçbirliği Holding’ te halkla ilişkiler, pazarlama ve insan kaynakları alanında yönetsel görevlerde bulunmuştur.

2000 yılında alan doçenti, 2006 yılında profesör olmuştur. 2010 yılında Universita del Piemonte Orientale-İtalya da konuk öğretim üyesi olarak bulunmuştur. Ege Üniversitesi Senatosu’nda 2 dönem İletişim Fakültesi Senatörü olarak görev yapmıştır. Ege Üniversitesi Topluma Hizmet Uygulamaları Koordinatörü, İç Denetim ve Risk Analizleri Ekip Üyesi ve Sosyal Bilimler Merkezi Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ege Üniversitesi bünyesinde Sürekli Eğitim Merkezi Kurucu Müdür Yardımcılığı ve EDEXEL (BTEC London Examinations) Uluslararası Proje ve Program Şefi, Ege Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı Norm Kadro Danışma Kurulu Üyeliği ve İnsan Kaynakları Yönetim Koordinasyon Üyeliği, Reklam Kurulu Üyeliği, Akademik Değerlendirme Kurulu Gözlemci Üyeliği, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Bölüm Başkan Yardımcılığı, Yönetim ve Fakülte Kurulları Üyeliği gibi birçok görev üstlenmiştir.

Halen Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Tanıtım Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Göztaş’ın alanda yayınlanmış ulusal-uluslararası pek çok bildirisi, makalesi ve kitabı vardır. Özel sektör ve sivil toplum odaklı birçok yeniden yapılanma ve araştırma projesinde görev almış, BM- FAO Uluslararası Karşıyaka Habitatı Projesi’nde çalışmış, ulusal-uluslararası arama konferansları yönetmiştir. Yönetim danışmanlığı ve iletişim eğitimleri vermektedir.

Prof. Göztaş, Amerika Birleşik Devletleri, Wisconsin Ayaletinde yer alan Milwaukee şehrinin markalama çalışmalarında görev yer almıştır. Göztaş, iyi derece İngilizce, orta derece Fransızca bilmektedir.

omer-dincer
[ 26 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

ÖMER DİNÇER

Sayın DİNÇER,

ATV”de Koordinatörlük, Kanal 6 ve Sabah Grubu’nda Genel Müdürlük, Müzik sektöründe sendika başkanlığı,  Göztepe Spor Kulübü”nde Genel Müdürlük ve İzmir Gücü Spor Vakfı’nda (İzvak) Başkan Yardımcılığı görevlerini icra etmiştir.

Özgeçmiş

İlk ve orta eğitimini İzmir Çamlaraltı Koleji”nde, lise ve üniversite eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Daha sonra gazeteciliğe olan ilgisinden dolayı, 84 yılının başında, Sabah Gazetesi”nde göreve başlamıştır. ATV”de Koordinatörlük, Kanal 6 ve Sabah Grubu’nda Genel Müdürlük, Müzik sektöründe sendika başkanlığı, bir yapı kooperatifinde başkanlık, Göztepe Spor Kulübü”nde Genel Müdürlük ve İzmir Gücü Spor Vakfı’nda (İzvak) Başkan Yardımcılığı görevlerini icra etmiştir.

Halen Yenigün Gazetesi ve Yenigün TV. İmtiyaz sahibi olan Sayın Dinçer, 6 kıtadan 100’den fazla ülkeyi ziyaret etmiş olup, her ayın ortalama 20 gününü günümüzdede yeni destinasyonları keşif amacıyla yurt dışında geçirmektedir.