[ 9 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

2020 Şehir Ödülleri’ne, Artvin ev sahipliği yapacak!

Genesis Expo will gather over 5,000 CTOs in one place, and about another 11,000 engineers. If you are a first time dev at Expo this post should help you think about your trip.

Her yıl yoğun katılım ile şehir liderleri ve profesyonellerini İzmir’de buluşturan, Türkiye’nin en prestijli ödülleri arasında yer alan, Şehir Ödülleri’nin, diğer şehirlerden gelen yoğun ev sahipliği istekleri üzerine, yapılan değerlendirme ve incelemeler sonucu doğa harikalarının şehri Artvin’de yapılması kararlaştırıldı.

Ticari kaygı ve kâr amacı güdülmeden, şehirlerin geleceğine ışık tutmak, ülkemizdeki başarılı, toplumsal fayda odaklı, projeler, uygulamalar ile uygulayıcıları desteklemek ve örnek göstermek, diğer kentlerdeki paydaşlar ile buluşturmak, yeni proje ve uygulamalar için cesaretlendirmek amacı, siyaset üstü bakış açısıyla, tarafsızlık, adalet ve hakkaniyet ölçüleri temel alınarak çok yoğun katılım ile düzenlenen Şehir Ödülleri, bu yıl “Şehir Ödülleri 2020 Artvin” adıyla ve “Hayallerin Ötesindeki Şehir, Olağan Üstü İnsanlar” temasıyla “Artvin’de düzenlenecek.

Artvin Valisi Yılmaz DORUK, Artvin Belediye Başkanı Demirhan ELÇİN, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ ile yapılan görüşmeler sonrası, Şehir Ödülleri Türkiye’yi, Artvin’e kazandıran ve İl Koordinatörlüğü’nü üstlenen kurum Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında, Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı ve Şehir Ödülleri Türkiye Direktörü H. Alper AKIN ile Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin KURT, Şehir Ödülleri Türkiye Ana İş Ortaklığı Protokolü’nü imzalayarak “Şehir Ödülleri Türkiye 2020 Artvin” sürecini başlattı.

Sizlerle iş ortağı olmak, bizleri gelecek için umutlandırıyor ve mutlu ediyor…

Sayın KURT’a misafirperverliği ve Artvin’de olmalarına vesile oldukları için özellikle teşekkür eden Sayın AKIN “Biz, 2015 yılında, değerli jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu, ülkemizde belki de çok mütevazı bütçeler ile şehirlerinin geleceğini aydınlatan, gizli kalmış, medya olanakları kısıtlı, sesini duyuramamış paydaşların çalışmalarını diğer şehirlerimize örnek göstererek, var edenlere şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi iletmek üzere bu yola çıktık. Ve bu yol bugün bizi Artvin’de buluşturdu. Artık 2020 yılından itibaren farklı şehirlerde, Şehir Ödüllerini düzenleyerek, aynı zamanda şehirlerimizin gizli kalmış değerlerini Türkiye ile buluşturmayı hedefliyoruz.

Artvin’e gelmeden önce, Şehir Ödüllerine ev sahipliği yapmaya aday birçok şehrimizi inceleme fırsatı bulduk. Her birinin kendine özgü değerlerini inceleyerek deneyimledik. Tabi ki ulaşmadan önce şehirlerle ilgili bir fikrimiz, zihnimizde oluşan bir algı vardı. Artvin’e geldiğimizde ise işte o algımız yerle bir oldu. Burada geçirdiğimiz 5 günün her anında, Artvin’in eşsiz yeni bir değeri ile tanıştık. UNESCO tarafından, Dünya Biyosfer Rezerv Alanı ilan edilerek koruma altına alınan Türkiye’nin ilk ve tek Biyosfer Rezervi bunlardan sadece biri… Ayrıca şehrin bir bütün halinde kenetlenerek Artvin’in geleceği için ne yapabiliriz arayışı bizleri oldukça etkiledi. Burada Artvin Ticaret ve Sanayi Odasının ve Oda Başkanı Sayın Seçkin KURT’un, şehri için çabaları ve taşın altına elini sokarak üstlenmiş olduğu misyon ayrıca bir örnek teşkil ediyor. Bu nedenler ile sizlerle işortağı olmak, bizleri gelecek için umutlandırıyor ve mutlu ediyor.

Biz burada sizlerle birlikte, hayal ettiklerimizin ötesinde bir şehir, olağan üstü insanlar bulduk… Artvin ile ilgili anlatacak çok şey var… Ve değerli başkanım sizlerle bunları tüm Türkiye’ye anlatmaya hazırız.” Diye konuştu.

Türkiye’nin En Prestijli ve Zorlu Ödülleri Arasında!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın özel izni ile 2017 yılında Efes Müzesine ait İzmir’i temsil eden Helenistik dönem, 2018 yılında Van Müzesine ait Van’ı temsil eden Selçuklu dönemi tarihi kandillerin ödül olarak takdim edildiği etkinliklerde, ülkenin alanlarında enlerinden oluşan jüri üyelerine sırasıyla Cem SEYMEN ve Fatih TÜRKMENOĞLU jüri başkanlığı yapmıştı.

Ön başvuru, başvuru, ön değerlendirme ve jüri değerlendirme süreçlerinin 4 ay sürdüğü zorlu bir değerlendirme süreci sonrası, Şehir Ödülleri’nin, Artvin’in, kültürel ve doğal değerlerinin tüm misafirlere daha iyi aktarılabilmesi için haziran ayında yapılması kararlaştırıldı. 2017 ve 2018 yıllarında toplam 1000’in üzerinde misafirin ağırlandığı, Barış MANÇO, Prof. Dr. YILMAZ BÜYÜKERŞEN, Lucian ARKAS ve Ahmet Nazif ZORLU ile birlikte 53 kent lideri ve 7 akademisyenin şehirleri adına ödül aldığı, 13 farklı etkinlik ile unutulmaz saatlerin yaşandığı, Şehir Ödülleri’nde, bu yıl katılımcılar yeniliklere şahit olacak.

3 gün planlanan etkinliklerde, ilk iki gün ödül taktim gecesinin yanı sıra, Çifte Köprü, Mençuna Şelalesi ve ev sahipliğini Şavşat Kaymakamı Musa GÖKTAŞ ile Şavşat Belediye Başkanı Nihat ACAR’ın üstlendiği Şavşat Karagöl, Fotoğraflama ve İnceleme Gezileri, Yöresel Lezzetlerin yer aldığı Kokteyl, Yöresel ezgilerden oluşan mini bir konser, Fotoğraf Sanatçısı Süleyman İNAL’ın, “Hayallerin Ötesindeki Artvin” Fotoğraf Sergisi yer alacak. Programın son günü ise “Şehir Kampı 2020” etkinliği kapsamında ödül alan destinasyonların bilgi ve tecrübelerini paylaştığı toplantıların yanı sıra yöresel lezzetlerden oluşan özel bir yemek, Destinasyon Yönetimi ve Kentsel Pazarlama (Şehir ve Değerlerinin Markalaşması) içerikli Yaşayan Şehirler Forum’u, Türkiye’nin İl Milli Şehir Ağı “Yaşayan ve Yaşatan Şehirler Ağı” toplantısı planlanmakta.

Şehir Ödülleri Türkiye 2020 “Artvin” organizasyonun bu yılki Akademik İş Ortağı ise Artvin Çoruh Üniversitesi olacak, Bilim Işığı Temalı Akademik Ödülleri Jüri Başkanlığını Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ icra ederken, akademik jüri ise üniversite akademisyenlerinden oluşacak.

Ülkemizin en prestijli ve ciddi ödülleri arasında yer edinen, jüri üyeleri ve değerlendirme süreciyle dikkat çeken, Şehir yönetim paydaşlarının yanı sıra, ilgili bakanlıkların, belediye birliklerinin, kalkınma ajanslarının ve üniversitelerinde desteklerini alan Şehir Ödülleri’ne, yerel yönetimler, şehir paydaşları, akademisyenler çok yoğun ilgi göstermekte, Özel Ödüller, Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri ve Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüller olmak üzere üç ana tema üzerinden hak edenlere sunulmaktadır.

Bir cevap yazın