Doç.Dr_.-Funda-Acici
[ 28 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Doç. Dr. Funda AÇICI

Sayın AÇICI,

Karadeniz Teknik Üniversitesi, İç Mimarlık bölümünde Öğretim Üyesi olarak akademik faaliyetlerini sürdürmektedir.

Özgeçmiş

1976 yılında Trabzon’da doğdu. İlk öğrenimini Trabzon 100. Yıl İlköğretim okulunda, orta öğrenimini ise Trabzon Fatih Lisesinde tamamladı. 1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İç mimarlık bölümüne girmeye hak kazandı. 2002 yılında bu bölümden mezun oldu. Aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü İç Mimarlık anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı. 2006 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı yıl Mimarlık bölümünde doktora eğitimine başladı. Yine 2006 yılında KTÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümüne Öğretim Görevlisi olarak atandı. 2013 yılında doktora eğitimini tamamladı. 2015 yılında KTÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı.

Öğrenim sonrasında, 2008 yılında 1. Ulusal mobilya yarışmasında “Mutfak Tasarımı” kategorisinde ve 2011 yılında İstanbul için Taksi Sistemi Tasarımı Fikir Projesi yarışmasında “Taksi Durağı” kategorisinde son aşamaya kalmaya hak kazandı. 2017 yılında Şehir Ödülleri Türkiye kapsamında Bilim Işığı Ödülü “En iyi Proje” kategorisinde, araştırmacı olduğu “Konya-Sille’ de Geleneksel Dokunun Bir Yöntem Dahilinde Turistik Amaçlı Fiziksel Yenilemesi” 114K599 nolu TÜBİTAK projesi ile ödüllendirilmiştir.

Halen İç Mimarlık bölümünde Öğretim Üyesi olarak akademik faaliyetlerini sürdürmektedir. İyi derecede İngilizce bilmektedir, evlidir ve iki çocuk annesidir.

murat-ar
[ 28 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Murat AR

Sayın AR,

Sağlıklı Kentler Birliği Birlik Müdürlüğü görevini icra etmektedir. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunudur.

Özgeçmiş

1973 İzmir doğumluyum. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden 1997 yılında mezun olarak şehir plancısı ünvanını aldım. 1997 yılından itibaren Şehir Plancıları Odasına üyeyim. Askerlik görevi sonrasında 1998-2000 yılları arasında İzmir Çeşme’de Safa Seracılık Ltd. Şti.nde peyzaj ve çevre düzenleme projelerinde tasarım sorumlusu olarak görev yaptım. 2001-2002 yılları arasında Diyarbakır Surları Çevre Düzenleme Projelerinin tasarımı için Tigris Danışmanlık ve Mühendislik firmasında çalıştım. Tasarımın tamamlanmasının ardından projenin uygulaması için 2002-2006 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Proje Müdürlüğünde görev yaptım. Bu süre içerinde kent parkı projeleri, çevre düzenlemesi projeleri ile Diyarbakır Çevre Düzeni İmar Planı projelerinde çalışma fırsatı buldum. Uyguladığımız Diyarbakır Surları Çevre Düzenleme Projesi 2002 yılında Tarihi Kentler Birliği tarafından Başarı Ödülüne layık bulundu. 2006 yılında Kazakistan’ın Almaata şehrinde 140 villalık bir sitenin peyzaj ve çevre düzenlemesi projesinde 4 yıl görev aldım. Ardından kısa süreliğine Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu-Dhabi’de çalıştım. Yurtdışı dönüşünde 2011 yılında merkezi Bursa ilinde bulunan Sağlıklı Kentler Birliği’nde şehir plancısı kadrosunda göreve başladım. Memur kadrosuna geçtikten sonra 2014 yılı Haziran ayından itibaren Birliğin müdürlük görevini vekâleten yürütmekteyim. İyi derecede İngilizce, orta düzeyde Rusça biliyorum. Evliyim, 11 yaşında 1 erkek, 2 yaşında 1 kız çocuğum var.

Sağlıklı Kentler Birliği adına alınan ödüller:

*Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Pecs/Macaristan Konferansı en beğenilen poster sunumu

*Bursa Valiliği tarafından verilen madde bağımlılığı ile mücadelede yerel yönetimlerin rolü eğitimlerinden dolayı teşekkür plaketi

prof-dr-yakup-oztuna
[ 28 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Prof. Dr. Yakup ÖZTUNA

Sayın ÖZTUNA,

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevini icra etmektedir. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesidir.

Özgeçmiş

1966’da Niğde’nin Ulukışla ilçesinde doğdu. 1987 yılında DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Bölümünü bitirdikten sonra 1990 yılında DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır. 1992 yılında YÖK bursuyla gittiği Amerika Birleşik Devletlerinde Ohio Üniversitesi, Sanat Okulu, Baskıresim Bölümünde Yüksek Lisans yapmıştır. 1998’de Kuzey Teksas Üniversitesi, Görsel Sanatlar Okulu’ndan Felsefe Doktoru unvanını almıştır. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Bölümü’nde profesör olarak çalışmaktadır. Akademik kariyerinin yanında yurtiçi – yurtdışı grup sergilerine katılan ve resim yarışmalarında birçok ödül alan Öztuna, bugüne kadar sayısız kişisel sergi açmıştır. Öztuna, 2006-2008 yılları arasında Grafik Tasarım Dergisi”nde ‘Temel Tasarım Bilgisi’ ve ‘Grafik Tasarım Tarihi’ başlıkları altında bir çok makale yayınlamıştır. Ayrıca, “Görsel İletişimde Temel Tasarım” adlı bir kitaba sahiptir.

prof-dr-mehmet-kostumoglu
[ 28 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Prof. Mehmet KOŞTUMOĞLU

Sayın KOŞTUMOĞLU,

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürlüğü görevini icra etmektedir. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesidir.

Özgeçmiş

960 Akhisar doğumlu. İlk-Orta ve Lise eğitimini Akhisar’da tamamladı. Yüksek eğitimini Anadolu Üniversitesi’ nde yaptı. Anadolu Üniversitesi U.G.S.Y.O.’ da 1985 yılında göreve başladı. 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Öğretim Görevlisi olarak atandı. Yüksek Lisansını Türk Fotoğrafında İzlenimci Etkiler “ , Doktorasını “ Sayısal Fotoğraf ve Sanatsal Yaratıcılık “ olarak verdi. 1994 yılında Polaroidâ malzemeden oluşan ‘’ PolaNü’’ adlı deneysel sergisini açtı. 1995 yılından itibaren Türk Sinemasının sanatçı ve çalışanlarını görüntülemeye başladı. 20.000 karelik arşiv oluşturdu,
‘’ Türk Sinemasından Portreler ‘’ adlı sergiler açtı.1999 yılında Kosova mültecilerinin bulunduğu Kırklareli Göçmen kampında çektiği fotoğraflarla yakın tarihin insanlık dramına belgeselci anlayışla yaklaşarak 12 Temmuz 1999 tarihinde‘’ Vatanım Kosova ‘’ sergisini açtı. ‘’ KOSOVA 1999 ‘’ adını verdiği 4×5 inch’lik Siyah- Beyaz Polaroidâ orijinal fotoğraf kağıtlarından oluşan bir portfolyodur.‘’ GRİ ‘’ adlı Siyah-Beyaz fotoğraf sergisinde çevre kirliliğine gaz maskeleriyle ironik olarak dikkat çekmeyi hedeflemiştir. ‘’KYIV’’ sergisi , Ukrayna’da Çernobil ve Kiev bölgesinde çekilen fotoğraflardan oluşmuştur.
2004 yılında yapmış olduğu ‘’ BODYGRAM’’ adlı sergi çalışması fotoğrafın bulunduğu yıllara ait bir kimyasal teknik çalışmasıdır.
‘’Kırımın Renkleri ve Yüzleri ‘’ sergisi , 2004 eylül ayında Kırım savaşının 150.yılı nedeniyle yapılan etkinlikler sırasında çekilmiş olan görüntülerden oluştu ve Ukrayna-Kiev Taras Sevçenko Ünversitesinde Sergilendi.2006 yılında çekmiş olduğu ‘’Üç kale Üç kader’’ başlıklı sergisinde Ukrayna’da bulunan Akkerman-Hotin ve Kamaniçe kalelerinin fotoğraflarından oluşmaktadır.Bu sergi Ukrayna-Kiev Arkeoloji müzesinde ve Ukrayna-Lviv İvan Franko Üniversitesinde sergilendi.‘’Portreler ‘’ Adlı sergisi Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyelerinin 50×60 cm siyah-beyaz Fotoğraflar oluşmuştur.’’İnvalid’’ adlı sergisi 4. Uluslar arası Egeart Günlerinde İzmir AASSM sergilenmiş olup, bu sergi arızalı Polaroidlerden oluşmaktadır.60 adet kişisel, karma ve toplu sergilere katılmış olup, fotoğraf alanında makale, kitap ve yayınlar yapmaktadır.
2008 de basılan ‘’Yaşamın İçindeyiz – İyi Günler İstanbul’’ kitabında Gültekin Çizgen’in 2 çalışmasına yazarlık yapmıştır. Gültekin Çizgen’in ‘’İncelemeler/Bakışlar/Anılar 50.Sanat yılı armağanı’’ adlı 2008 yılında basılan kitapta bölüm içi yazarlığı yapmıştır. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi yayınlarında iki kitapta 3 bölüm yazarlığı yapmıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde ve İzmir Ekonomi Üniversitesinde fotoğraf eğitimi vermektedir. Anadolu Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ,İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Yaşar Üniversitesinde fotoğraf laboratuvarları kurdu ve eğitim verdi. Eylül 2012’de Plastik Sanatlar alanında Doçent olmuştur. ’’Türk Sinemasından Portreler’’ kitabı Haziran 2015’de basıldı.
DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde Temel Eğitim Bölüm Başkanı ve Güzel Sanatlar Enstitü müdürü olarak görev yapmaktadır.

prof-dr-ilkay-ozdemir
[ 28 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Prof. Dr. İlkay ÖZDEMİR

Sayın ÖZDEMİR,

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevini icra etmektedir. Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesidir.

Özgeçmiş

Yrd-doc-dr-turgay-bucak
[ 28 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Doç. Turgay BUCAK

Sayın BUCAK,

Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü, İzmir Aşçılar Derneği Başkanlığı görevini icra etmektedir. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesidir.

Özgeçmiş

1978 yılında Yozgat’ da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimlerini İzmir’ de tamamladı. 2000 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O. dan mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim dalında 2007’ de yüksek lisansını, 2012 yılında ise doktorasını tamamladı. Yaklaşık 10 yıl turizm sektöründe (İstanbul Polat Rönesans Otel, İzmir Hilton Otel, Crowne Plaza Otel…) ara ve üst düzey yönetici olarak çalıştı. İzmir BTA Catering Service yiyecek içecek müdürüyken sektörden ayrıldı. Şuanda İzmir Aşçılar Derneğinde genel sekreterliği görevini yürütmektedir. ISO 22000 Gıda Güvenliği baş denetçiliği yapmakta. İzmir Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Programında 2008 yılında başladığı akademisyenlik hayatına, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi-Konaklama İşletmeciliği bölümünde ve halen de Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon U.B.YO da Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde devam etmektedir. İdari görev olarak Yüksek Okul Müdür Yrd. ve Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İzmir Aşçılar Derneği Başkanlığı ve Eko-Gastronomi Dergisi Yönetim Editörlüğü görevi bulunmaktadır. İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılında “Turizm Eğitimcisi Ödülü” ne layık görüldü. Yurtdışındaki Türk Restaurant işletmeciliğini ve Michelin Yıldızlı Restaurantları araştırmak üzere 3 ay Londra’ da bulundu. Turizm alanında ve özellikle de yiyecek-içecek ve gastronomi alanlarında ulusal ve uluslararası birçok yayını bulunmaktadır.

yrd-oc-dr-sebnem-ertas
[ 28 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Doç. Dr. Şebnem ERTAŞ BEŞİR

Sayın BEŞİR,

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürlüğü görevini icra etmektedir. KATÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesidir.

Özgeçmiş

1980 yılında Kars”ta doğdu. İlkokulu Kars Fevzi Paşa İlkokulu”nda, ortaokul ve liseyi Kars Anadolu Lisesi”nde tamamladı. 1999 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünde başladığı yüksek öğrenimini 2003 yılında tamamladı. Aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü kadrosuna İç Mimarlık bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2008 yılında Ankara Bayındırlık ve İskan Bakanlığı detay şubede, 2010 yılında Ankara Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünde mimar olarak görev aldı. 2011 yılından itibaren Karadeniz Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak atandı. 2016 yılında Yrd. Doç. Dr. olarak görevini sürdürmektedir. Öğrenim sonrasında, 2005 yılında Ev Mobilyasında Yeni Tasarımlar 1. Ulusal Tasarım Yarışmasında “Yemek Odası” kategorisinde 3.”lük ödülü kazandı. 2006 yılında Almanya”da Ulusal “Wettbewerb Tower Vision Award” adlı Kolaj yarışmasında 3.”lük ödülü kazandı. 2006 yılı bahar yarıyılında Erasmus bursu ile Almanya”da Fachhochschule Coburg University of Applied Science”ta öğrenim gördü. 2006 yılında Ev Mobilyasında Yeni Tasarımlar 2. Ulusal Tasarım Yarışmasında “Yemek Odası” kategorisinde mansiyon ödülü kazandı. 2017 yılında Şehir Ödülleri Türkiye kapsamında Bilim Işığı Ödülü “En iyi Proje” kategorisinde, yürütücüsü olduğu “Konya-Sille’ de Geleneksel Dokunun Bir Yöntem Dahilinde Turistik Amaçlı Fiziksel Yenilemesi” 114K599 nolu TÜBİTAK projesi ile ödüllendirilmiştir. Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

Karadeniz Teknik Üniversitesi”nde Öğretim Üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürmekte, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

salim-coruk
[ 28 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Salim ÇORUK

Sayın ÇORUK,

İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini icra etmektedir. Tüm Yargı Mensupları Derneği Kurucu Genel Başkanı, Tüm Yargı-Sen Örgütlenme Genel Sekreterliği, Birleşik Büro-İş Sendikası Genel Sekreterliği, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Kurucu MYK Üyesi ve Örgütlenme Genel Sekreterliği, Tüm Yerel-Sen Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, ADD Etimesgut Şube Yöneticiliği görevlerini yürütmüştür.

Özgeçmiş

Salim Çoruk, Çorum´un Sungurlu ilçesinde doğdu.
Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Mezunudur.

1991 yılında Adalet Bakanlığında memuriyete başladı.

1991- 2007 yılları arasında Bakanlığın merkez, Hakim Evi, Ankara Adliyesi gibi değişik birimlerinde görev aldı.
2007-2009 yıllarında Aksaray Üniversitesi Rektörlük Yazı İşleri Şube Müdürü ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu Fakülte Sekreteri olarak görev yaptı.
2009 yılında T.C. İç Anadolu Belediyeler Birliğine Birlik Müdürü olarak naklen tayin oldu.
15.06.2017 tarihi itibariyle Genel Sekreter olarak görevine devam etmektedir.
Sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif görevler yürütmüştür.
Tüm Yargı Mensupları Derneği Kurucu Genel Başkanı, Tüm Yargı-Sen Örgütlenme Genel Sekreterliği, Birleşik Büro-İş Sendikası Genel Sekreterliği, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Kurucu MYK Üyesi ve Örgütlenme Genel Sekreterliği, Tüm Yerel-Sen Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, ADD Etimesgut Şube Yöneticiliği görevlerini yürütmüştür.
1 çocuk babası olup, Almanca bilmektedir.

prof-dr-erdal-celik
[ 28 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Prof. Dr. Erdal ÇELİK

Sayın ÇELİK,

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü, Şehir Ödülleri Türkiye 2017 ve 2018 Yılları Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüller Jüri Başkanıdır.

Özgeçmiş

1993 yılında İ.T.Ü. Sakarya Mühendislik Fakültesi, Metalurji Mühendisliği Bölümünden mezun olarak mühendis ünvanını aldım. Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde 1995 yılında yüksek lisansını tamamlayıp, Sakarya ve Florida State Üniversitelerinde 1995-2000 yılları arasında doktora eğitimini gerçekleştirdim. 2001 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne Öğretim Görevlisi olarak başladım. 2002 yılında Japonya’nın Nagoya şehrinde Uluslararası Süperiletkenlik Araştırma Laboratuarında doktora sonrası çalışmalarımı gerçekleştirdim ve aynı yıl içinde Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne Yrd. Doç. Dr. olarak atandım. 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne Doç. Dr. olarak atandım ve 2006 yılında Leibniz-InstitutfürFestkörper- undWerkstoffforschung (IFW), Solid-StateandMaterialsResearch’de (Dresden, Almanya) kısa dönem misafir araştırmacı olarak çalıştım. 2009 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi, Elektronik Malzemeler Üretimi ve Uygulaması Merkezi (EMUM) (9.000.000 TL DPT projesi) müdürü oldum ve halen bu görevi sürdürmekteyim. 2010 yılında TÜBİTAK Danışma Kurulu Üyeliğine seçildim ve aynı yıl içinde Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atandım. 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi DEPARK’ta TEKNOBİM firmasını kurarak bilimsel ve endüstriyel çalışmalarımı sürdürdüm. 2012 yılında TUBİTAK Yürütme Kurulu Üyeliğine atandım ve bunun yanında Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Üretim Anabilim başkanlığınısürdürdüm. Halen Nanobilim ve Nanomühendislik Bölüm Başkanlığını sürdürmekteyim. Bütün bunlara ilave olarak 2015 yılında TUBİTAK ÖNDEG Yürütme Kurulu Üyesi (Ankara) ve Avrupa Birliği COST Aksiyonunda (Brüksel) “Review Panel Expert” olarak çalışmalarıma yoğun olarak devam etmekteyim.

Proje yürütücüsü, yürütücü yardımcısı, araştırmacı ve danışman olarak TÜBİTAK (1005, 1001, 1003), DPT, SAN-TEZ, BOREN, TUBİTAK-TEYDEB, KOSGEB, TEKNOGİRİŞİM (Türkiye), NationalScience Foundation (NSF, ABD), DFG-TUBİTAK (Türkiye-Almanya), EUROKA, NESPA, ERA-NET (Avrupa Birliği), İkili İşbirliği (Romanya), NEDO (JSPS, Japonya), İZKA (İzmir-Turkiye), BAP (Sakarya, Florida State, Dokuz Eylül, Karabük ve Ege Üniversiteleri) projeleri, İstanbul Segman Sanayi, Fuat Diş laboratuarı (Turkiye), NordicSuperconductingTechnology, Inc. (Danimarka), Plastronic-Eurus (ABD), DEKA (İzmir), VESTEL (Manisa), DYO (İzmir), AYÇE MÜHENDİSLİK (İzmir), PVC Plastik (İzmir), TEKNOBİM (İzmir), İNCİ AKÜ (Manisa), KROMA (İzmir), VOLT ELEKTRİK (İzmir) ARTI KALİTE (Ankara) FERVN AUT (İzmir), UGS ENERJİ (Gaziantep), MERİNOS HALI (Gaziantep), NET ENERJİ (İzmir), ARÇELİK AŞ (Bolu) ve Alpler Ziraat Aletleri (Aydın) şirketleri (Türkiye) tarafından maddi destek almış ve desteklenmekte olan ulusal ve uluslar arası projelerim mevcuttur. Bunların toplam bütçesi yaklaşık 30.000.000 TL’dir. Bu projelerde termal sprey (alev sprey, elektrik ark sprey, plazma sprey ve HVOF), sol-jel (insulatör, buffer, süperiletken, yarıiletken, dielektrik filmler, kaplamalar, nanofiberler, nanopartiküller), sır (diş malzemeleri), elektrolitik metal ve vakum teknikleri (PLD, CVD, PVD, magnetronsputtering vs.) filmler, kaplamalar ve fonksiyonel polimeriknanokompozitler konusunda araştırmalarım bulunmaktadır. Ayrıca bu çalışmaları içeren konularda GOLDAŞ, AYÇE MÜHENDİSLİK, TEKNOBİM, İZMİR SERA ve PVC plastik gibi firmalara 5 farklı tesis kurulumunu sağladım. Ben ve ekibimin geliştirdiği dozimetre, güneş paneli, Si ingot ve waferler (n- ve p-tipi), sauna (ısı yayan tekstil), ısı yayan halılar, antibakteriyel sıvılar, nanopartiküller (metalik ve seramik), fonksiyonel boyalar, süperiletken bobinler ve elektromıknatıs pirototip ürünlerimiz bulunmaktadır. Bunun yanında ruhsatlı Nanosid/Nanosid-s, Antibim (Sağlık Bakanlığı), Nanofezirai ve Nanofenzirai (Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı) ürünlerim mevcuttur.

Uluslarası (SCI) dergilerde yayınlanmış 175 adet, basımda ve incelemede 43 adet, ulusal dergilerde 37 adet, uluslarası konferans bildirileri 172 adet, ulusal konferans bildirileri 16 adet, davetli makale 5 adet, çalıştay 2 adet, raporlar 45 adet, patentler 17 adet ve kitap bölümleri 3 adet olmak üzere termal sprey, sır, yalıtkan, yarıiletken, superiletken, elektro-optik, magnetik, alev geciktirici, radar absorblayan, antibakteriyel, ısı yayan, kendi-kendini temizleyen, kendi-kendini tamir eden malzemeler konularında toplam 512 eserim bulunmaktadır. Yaptığım çalışmalar 2650 kez atıf almıştır. Bu eserlerin bazıları çok yoğun atıf olarak 30 tane h-indeks ve 91 tane i10-indekse’e girmiş makalelerim bulunmaktadır. Çok sayıda dergilerde hakemlik yaptım. Bunun yanında araştırma aktiviteleri olarak 2 Post-doc, 23 doktora (14’ü tamamlamış, 9 devam eden), 32 yüksek lisans (25’u tamamlanmış 7’u devam eden), 60 lisans öğrencileri akademik hayata kazandırdım ve kazandırmaya devam etmekteyim.

ali-deveci
[ 28 Ocak 2020 by celsus 0 Comments ]

Prof. Dr. Ali DEVECİ

Sayın DEVECİ,

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanıdır. Deniz taşımacılığı, lojistik, ulaştırma ve pazarlama alanlarında çeşitli dersler veren Dr. D. Ali DEVECİ’nin pazarlama, uluslararası lojistik, çoklu ulaştırma, deniz ticareti ve liman işletmeciliği alanlarında çok sayıda ulusal ve uluslararası yayınlanmış bilimsel çalışmaları bulunmaktadır.

Özgeçmiş

1 Temmuz 1971 yılında Fethiye’de doğan Dr. D.Ali DEVECİ, 1993 yılında lisans eğitimini DEU Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda (şimdiki Denizcilik Fakültesi) tamamlayarak okulun ilk mezunları arasında yer almıştır. Lisans mezuniyeti sonrası kısa bir süre denizcilik sektöründe çalıştıktan sonra 1994 yılında Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Yüksek lisans derecesini 1996 yılında DEU Sosyal Bilimler Enstitüsü “Uluslararası İşletmecilik” alanında elde eden Dr. Deveci, doktora derecesini ise 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü “Denizcilik İşletmeleri Yönetimi” bilim alanında almıştır. 2002 yılında Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Mezunlar Derneği’ni (şimdiki DEFMED) kuran Dr.DEVECİ iki dönem bu derneğin yönetim kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Dr. DEVECİ doçentlik unvanını 2009 yılında “Pazarlama” bilim alanında almış, 2014 yılında da DEU Denizcilik Fakültesinde Profesörlük kadrosuna atanmıştır. Fakültenin çeşitli kademelerinde idari ve akademik görevler üstlenen Dr.D. Ali DEVECİ’nin hali hazırda sürdürmekte olduğu idari ve akademik görevler arasında DEU Denizcilik Fakültesi Dekanlığı, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği gelmektedir.

Deniz taşımacılığı, lojistik, ulaştırma ve pazarlama alanlarında çeşitli dersler veren Dr. D. Ali DEVECİ’nin pazarlama, uluslararası lojistik, çoklu ulaştırma, deniz ticareti ve liman işletmeciliği alanlarında çok sayıda ulusal ve uluslararası yayınlanmış bilimsel çalışmaları bulunmaktadır.