prof-dr-oner-demirel-sehir-odulleri
[ 7 Şubat 2021 by celsus 0 Comments ]

Prof. Dr. Öner DEMİREL

Prof. Dr. DEMİREL,

T.C. Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanıdır. Çevre ve Doğa koruma örgütleri yanında sivil toplum kuruluşlarında da gönüllü olarak hizmet vermis ve kuruluşlarını gerçekleştirdiği sivil toplum kuruluşlarında (Belediyespor Tenis Kulübü Başkanı, TEMA İl Temsilcisi, TMMOB Trabzon Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi, Dağları Koruma Platformu Başkanı) başkan olarak da görev yapmıştır.

Özgeçmişi

1964 yılında Ardahan’da doğdu. 1985 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden bölüm birincisi olarak mezun olmuştur. 1988 yılında Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı’nda “İzmir İli Yakın Çevresinde Deniz Kıyısından Uzak Dinlenme Evleri” başlıklı tezi ile Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. 1997 yılında K.T.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı’nda “Çoruh Havzası (Yusufeli Kesimi) Doğal ve Kültürel Kaynak Değerlerinin Turizm ve Rekreasyon Potansiyeli Açısından Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma” başlıklı tezi ile Doktora Eğitimini tamamladı.

1987-1992 yılları arasında T.C.Orman Bakanlığı’nda çalışmıştır. 1992-2018 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi’’nde akademisyen olarak hizmet etmiştir. 1998 yılında Yardımcı Doçent, 2000 yılında Doçent ve 2007 yılında ise Profesör olarak atanmıştır.

1990-91 yılları arasında CIHEAM Bursu ile Montpellier (Fransa) ve 1991-92 yılları arasında ise CIHEAM Bursu ile Saragosa (İspanya) Bursu kazandı. 1994, 1996 ve 2000 yıllarında üç kez Belçika Hükümeti bursunu kazandı. Ağustos 2001 ve Haziran 2002 yılları arasında Arizona State Üniversitesi’nde araştırma yaptı. Ağustos 2011-Şubat 2012 tarihleri arasında Northern Arizona University’de Yurt Dışı Araştırma projesi desteği ile araştırma yaptı. 2015 tarihinde ise 1 yıl süreli TÜBİTAK Doktora Sonrası Araştırma Bursunu kazandı (Purdue University/USA).

Çevre ve Doğa koruma örgütleri yanında sivil toplum kuruluşlarında da gönüllü olarak hizmet vermis ve kuruluşlarını gerçekleştirdiği sivil toplum kuruluşlarında (Belediyespor Tenis Kulübü Başkanı, TEMA İl Temsilcisi, TMMOB Trabzon Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi, Dağları Koruma Platformu Başkanı) başkan olarak da görev yapmıştır.

Yürütücü ve araştırmacı olarak yurt içinde ve yurt dışında geniş katılımlı olarak yönetmiş ve tamamlamış olduğu Kurumsal, TÜBİTAK, Üniversite Destekli ve çeşitli araştırma Kurumları tarafından desteklenen araştırma projeleri ve araştırma raporları yanında editörlüğünü yapmış olduğu kitaplar, kitap bölümleri bulunmakta olup ve yurt içi ve yurt dışında yayınlanan bilimsel dergilerde de editörler kurulunda görev almaktadır.

Uluslararası ve Ulusal konferans, kongre ve sempozyumların bilim kurullarında görev almış ve ayrıca Indeksli dergilerde yayınlanmış makaleleri ile yurt dışında ve yurt içinde sunulan çok sayıda bildirileri bulunmaktadır.

Öner DEMİREL, İngilizce ve Fransızca bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

prof-dr-atilla-akbaba-sehir-odulleri
[ 28 Ağustos 2020 by celsus 0 Comments ]

Prof. Dr. Atilla AKBABA

Prof. Dr AKBABA,

Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi (TURDEK) Kurucu Başkanılığı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Özgeçmişi

Dr. Atilla AKBABA 1969 yılında Kars’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Kdz. Ereğli’de tamamladı. Lisans öğrenimini 1991 yılında Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda 1.’lik derecesi ile tamamladı. Daha sonra, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan burs sınavını kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti ve 1997 yılında Florida International University, The School of Hospitality’den, ulaşılabilecek en yüksek not ortalaması olan 4.00 üzerinden 4.00 ortalama ile yüksek lisans derecesi aldı. 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Doktora Programı’nı 1.’lik derecesi ile tamamlayarak doktora derecesi aldı. Lisans ve yüksek lisans öğrenimi sırasında Türkiye, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çeşitli turizm işletmelerinde çalışma ve inceleme yapma olanağı buldu. Şu anda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi’nde görev yapmakta olan Prof. Dr. Atilla Akbaba Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi (TURDEK) Kurucu Başkanı olan ve TURDEK yürütme Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Atilla Akbaba, Uluslararası Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi’nin kurucusudur ve Editör görevini de sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk sahibi olan Prof. Dr. Atilla Akbaba’nın akademik ilgi alanlarında yurt içinde ve yurt dışında yayınlanmış çeşitli makale, kitap, bildiri ve çevrileri vardır.

muberra-eresin-sehir-odulleri-turob
[ 24 Ağustos 2020 by celsus 0 Comments ]

Müberra ERESİN

Sayın ERESİN,

Eresin Turizm AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığının yanı sıra halen Türkiye Otelciler Birliği Başkanlık görevini sürdürmektedir. 2002 yılında Turizm ve Otelcilik dalında sektöre kazandırdığı yenilikler ve çalışma prensibiyle Turizm ve Otelcilik dalında yılın en Başarılı iş kadını ödülüne layık bulundu. 2003 yılında en iyi otel kategorisinde Genel Müdürü olduğu Eresin Crown Sultanahmet’te Skalite ödülüne layık görüldü.

Özgeçmişi

Nevşehir doğumlu Müberra Eresin, 3 yaşındayken ailesiyle İstanbul’a yerleşti, İlk okulu Hamdi Akverdi İlk okulunda bitirip orta ve lise eğitimini Ataköy Lisesinde tamamladı sonrasında Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler ’de okurken çalışma hayatına başlayıp sırasıyla Eresin Taxim Otel’de Muhasebe, Ön büro, Rezervasyon departmanlarında görev aldı.

Marmara Üniversiteden Ekonomist olarak mezun olup, 1989 yılında yabancı dil ve Otelcilik üzerine Eğitimine devam etmek için İngiltere’ye gitti.

Bath College – BTECH International in Hotel & Catering Management okurken bir taraftan da çalışmaya başladı. The Paragon Restaurant, Bath SPA Hotel ve sonrasında The Royal Cresent Hotel’ de de Houskeeping, Rezervasyon, Ön büro Büro ve Yiyecek & İçecek departmanlarında farklı görevler aldı. Bath Colloge’ den derece ile mezun olup 1993 yılında İstanbul’a döndü.

Sonrasında American Hotel & Motel Association diploma in Sales & Marketing Management American Hotel & Motel Association diploma in Food & Beverage Management, American Hotel & Motel Association diploma in Front Office Management Diplomalarını alan Müberra Eresin Türkiye’ye dönüşünde sırasıyla Eresin Taxim Hotel Rezervasyon Müdürlüğü, Eresin Taxim, Eresin Topkapı ve Eresin Crown Hotel – Satış Müdürlüğü yaptı. 2001 yılında açılan Eresin Crown Sultanahmet’te Genel Müdür olarak görev yapıp 2004 – 2008 yılları arasında Eresin Otellerinin Satış Direktörlüğünü üstlendi.2008 yılından bu güne kadar da Eresin Otellerinin Genel Müdürlüğünü yürütmektedir.

2002 yılında Turizm ve Otelcilik dalında sektöre kazandırdığı yenilikler ve çalışma prensibiyle Turizm ve Otelcilik dalında yılın en Başarılı iş kadını ödülüne layık bulundu. 2003 yılında en iyi otel kategorisinde Genel Müdürü olduğu Eresin Crown Sultanahmet’te Skalite ödülüne layık görüldü.

Eresin Turizm AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığının yanı sıra halen Türkiye Otelciler Birliği Başkanlık görevini sürdürmektedir.

prof-dr-mustafa-ilicali-erzurum-milletvekili
[ 18 Ağustos 2020 by celsus 0 Comments ]

Prof. Dr. Mustafa ILICALI

Sayın ILICALI,

22. ve 26. Dönem Erzurum Milletvekili, İstanbul Ticaret Üniversitesi, BAU Ulaştırma ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri Kurucu Başkanı, Ulaştırma Profesörüdür.

Özgeçmişi

1954 yılında Erzurum Ilıca”da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi”nden İnşaat Fakültesinden mezun oldu. 4 yıla yakın Bayındırlık Bakanlığı birimlerinde çeşitli görevler yaptı

1979 yılında asistan olarak girdiği Yıldız Teknik Üniversitesi”nde 1988 yılında İnşaat Fakültesi Karayolu Mühendisliği üzerine doktorasını tamamladı. 1994 yılında Üniversitelerarası Kurulca Doçentlik unvanı verilmiş olup 2000 yılında Ulaştırma Dalındaki Profesörlük kadrosuna atandı.

1994-1999 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ulaşım Danışmanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı ve bazı belediye şirketlerinin yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlenmiştir.

2002 yılında Erzurum Milletvekili olarak seçildi. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanvekilliği, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk delegasyon Üyeliği, Türkiye Avusturya Parlamentolararası Dostluk Grup Başkanlığı ve AK Parti MKYK Üyeliği görevlerinde bulundu.

2008-2015 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi”nde birçok ilke imza atmış olup belediyelere yönelik yüksek lisans programının ve Türkiye”nin ilk Ulaştırma Mühendisliğinin Kurucu Başkanı olmuştur. 2015 ylında İstanbul Ticaret Üniversitesinde Mühendislik Fakültesine Profesör olarak görev almıştır. Ayrıca 2007 – 2015 yılları arasında İBB Başkanı ve birçok merkezi birimin danışmanlığı görevlerini yürütmüştür.

1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde tekrar Erzurum Milletvekili olarak seçilmiştir. Bu dönemde, Erzurum”un 2026 Kış Olimpiyatlarına aday adayı olmasına vesile olmuştur. Ayrıca Erzurum”un ulaşım sorununa çözüm olacak Raylı Sistem Projesinin hazırlanmasından Bakanlar Kurulunca onaylanmasına kadar tüm süreçlerinin bizzat takipçisi olmuştur. Bölgenin en büyük sorunu olan işsizlik ve buna bağlı gelişen göçün önlenmesi için birçok projenin hayata geçirilmesine vesile olmuştur.

Koordinatörü olduğu bazı projeler: Ulaşım Ana Planı Stratejisi, EBB Bölgesel Gelişme Planı, D.A.B Turizm Odaklı Bölge Kalkınma Projesi, ve Türkiye ile Avusturya Arasında Kış Turizmi ve Termal Turizm Geliştirme Anlaşmasıdır. Ayrıca AK Parti siyaset Akademisinde Türkiye” nin hemen hemen her ilinde yerel yönetimlerle ilgili desrler vermiştir. Kendisinin Kanunlaşmış Kanun Teklifi ve gerçekleştirilmiş Bölge Kalkınma Projeleri ile birçok Ulaşım – Trafik projeleri vardır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını bulunmaktadır.

İngilizce bilen Ilıcalı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sururi-corabatir-turofed-2
[ 18 Ağustos 2020 by celsus 0 Comments ]

Sururi ÇORABATIR

Sayın ÇORABATIR,

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekte olan Sayın ÇORABATIR, 2007 ve 2013 yılları arasında Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği ( AKTOB ) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinide icra etmişdir.

firuz-baglikaya
[ 29 Temmuz 2020 by celsus 0 Comments ]

Firuz B. BAĞLIKAYA

Sayın BAĞLIKAYA,

TÜRSAB Başkanlığı görevini sürdürmekte olan Sayın Bağlıkaya, Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı (UKTAŞ) ve Kuşadası Efes Kongre Merkezi (KOMER) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinin yanı sıra; İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) İcra Kurulu Başkan Vekili, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi, Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV) Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkanı, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Seyahat Acentaları ve Rehberler Meclis Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

Özgeçmişi

İstanbul’da doğdu. Otelcilik ve Turizm eğitiminin ardından yabancı dil eğitimi aldı.

1980 yılından itibaren turizm sektöründe otelcilik ve seyahat acentacılığı alanlarında çalışmaya başladı.

1995 yılından itibaren Rusya, Finlandiya, Norveç, İsveç ve Danimarka’da Detur ismiyle tur operatörlüğü faaliyetlerine başladı. Günümüzde Detur, kuzey ülkelerinde yıllık 250 binin üzerinde misafire hizmet vermektedir.

Bir dönem Türkiye Basketbol Federasyonu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Firuz Bağlıkaya, Türkiye ve Avrupa’da; FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya Golf Şampiyonası ve Final Four Avrupa Basketbol Şampiyonası gibi önemli uluslararası organizasyonlarda görev aldı.

2011-2014 yılları arasında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 2. Başkanlık görevinin ardından, 2018 Mart ayından bu yana TÜRSAB Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Bağlıkaya, Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı (UKTAŞ) ve Kuşadası Efes Kongre Merkezi (KOMER) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinin yanı sıra; İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) İcra Kurulu Başkan Vekili, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi, Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV) Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkanı, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Seyahat Acentaları ve Rehberler Meclis Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

necdet-buyukbay
[ 11 Mart 2020 by celsus 0 Comments ]

Necdet BÜYÜKBAY

Sayın BÜYÜKBAY,

Profesyonel Koçluk unvanına da sahip Sayın Büyükbay, Koçluk ve danışmanlıkların yanı sıra TAV Holding sürdürülebilirlik ekibine liderlik etmiştir. Ulusal ve uluslararası projeler yürütmekte, uluslararası düzeyde etkinliklerde konuşmacı olarak görev almaktadır. Adnan Menderes Havalimanı Teknik Müdürü görevini sonrası şuan KSA, Taif, Cidde, Riyadh Genel Havacılık Terminallerinde Teknik Satış Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.

Özgeçmiş

1963 yılında doğmuştur. 1987 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden, 2003 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde Yüksek Lisans Eğitiminden olarak mezun olmuştur.

Profesyonel iş yaşantısına 1987-1988 yılları arasında Bursa Güriş Makine’da Üretim Mühendisi olarak başlamıştır.

1989- 1990 yulları arasında Tüpraş İzmir Rafinerisinde Proje Mühendisi, 1990-1992 yılları arasında Bursa Bursa Çimento Fabrikası Koruyuca Bakım Şefi, 1994-2004 yılları arasında Philip Morris A.Ş. bünyesinde WCM Dünya Klasmanında Bakım ve Üretim Koordinatörü, 2004-2005 yılları arasında İzmir Jeotermal Enerji A.Ş. bünyesinde Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini icra etmiştir.

TAV, İzmir, Adnan Menderes Havalimanı Teknik Müdürlüğü görevi ve TAV Holding bünyesindeki sürdürülebilirlik ekibine liderliğini icra etmiştir.

Profesyonel Koçluk unvanına da sahip Necdet Büyükbay, Koçluk ve danışmanlıkların yanı sıra şuan KSA, Taif, Cidde, Riyadh Genel Havacılık Terminallerinde Teknik Satış Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.Ulusal ve uluslarası projeler yürütmekte, uluslarası düzeyde etkinliklerde konuşmacı olarak görev almaktadır. İleri seviye ingilizce konuşabilen Büyükbay, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sürdürülebilirlik ve Marka Alanında Konuşmaları;
• Passenger terminal expo 2013 at Cenevre de , ‘Sustainability, social, economical and environmental- From theory to practice’.
• Facilities Management Konferansı Istanbul 2012, ‘Life cycle cost and sustainability’
• Son beş yıldır Istanbuldaki Yeşil iş konferansında ‘Sürdürülebilirlik konusunda çeşitli konuşmalar
• EBRD ile ilişkilerde yönetim sorumlusu
• ACI, Uluslararası Havacılık Konseyi karbon yönetimi programı 2010 dan beri uygulama lideri
• ACI 2010 Çevresel yenilikçilik ödülü liderliği
• 2013 yılında sürdürülebilir Kalkınma derneği inovatif yenilikçilik ödülü liderliği
• Sürdürlülebilir Markalar Konferansı, konuşmacılığı

mustafa-bozbey
[ 11 Mart 2020 by celsus 0 Comments ]

Mustafa BOZBEY

Sayın BOZBEY,

Nilüfer Belediyesinin 3. başkanıdır. 20 yıl süren, kesintisiz dört dönem Nilüfer Belediye Başkanlığı yaparak Bursa’da bir ilke imza atmıştır.

Özgeçmiş

İlkokulu Özlüce İlkokulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini Bursa Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladı. Yüksek Öğrenimini 1980 yılında girdiği Anadolu Üniversitesi’nde gördü. Mühendislik Mimarlık Fakültesi-İnşaat Mühendisliği Bölümünü 1984 yılında başarıyla bitirdi. Aynı okulda yüksek lisans öğrenimini yaparak ‘İnşaat Yüksek Mühendisi’ olarak mezun oldu.

1986 yılında projecilik ile başladığı meslek hayatına, daha sonra mesleğiyle ilgili taahhüt işleri yaparak devam etti. 1989 yılında Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu. Nilüfer bölgesinde ve Mudanya’da pek çok toplu konut projesini hayata geçirdi. 1996 yılında Bozbey İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne dönüşen şirketteki görevi ve yetkilerini 18 Nisan 1999 seçimlerinin ardından devretti.

18 Nisan 1999 seçimlerinde DSP’nin Nilüfer Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimden zaferle çıkarak, Nilüfer’in üçüncü belediye başkanı oldu. Yeni yapılanan Nilüfer’e çağdaş bir kentleşme vizyonu kazandıran Bozbey, 5 yıllık başarılı bir çalışma döneminin ardından, 28 Mart 2004 seçimlerinde bir kez daha Nilüfer Belediye Başkanlığını kazanarak Bursa’nın siyaset tarihinde merkez ilçelerde iki dönem üst üste seçim kazanan ilk ve tek belediye başkanı oldu. Sayın Bozbey, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise yine bir ilki gerçekleştirerek Bursa’da üç dönem üst üste seçim kazanan ilk başkan oldu. Kesintisiz dört dönem Nilüfer Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sayın BOZBEY, 20 yıl boyunca hayata geçirilmiş başarılı çalışma ve uygulamalar ile Türkiye’ye hatta dünyaya örnek olan bir kent yaratılmasını sağladı.

Sosyal Görevleri
Türkiye Belediyeler Birliği meclis üyesi
Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Encümen üyesi
Tarihi Kentler Birliği üyesi
Sağlıklı Kentler Birliği üyesi
İnşaat Mühendisleri Odası üyesi
Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi
Çağdaş Eğitim Kooperatifi üyesi
Lozan Mübadilleri Vakfı üyesi
Bursa Cumhuriyet Liseliler Derneği üyesi
Bursaspor Kulübü üyesi
Nilüfer Belediyespor Kulübü üyesi
NilVak üyesi
ANASİAD üyesi
Bursa Rumelililer Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi

Aldığı Ödüller
2000- Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Kültür Sanata Katkı Ödülü
2002- Türk dilinin korunmasına yönelik çabaları nedeniyle Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Özel Ödülü
2003- Avrupa Kalite Yönetim Vakfı “Ulusal Kalite Ödülü” kamu sektörü kategorisinde “Mükemmellikte Yetkinlik Ödülü”
2004- Karaman Türk Dili Ödülü
2004- Avrupa Kalite Yönetim Vakfı, Yerel ve Bölgesel Kamu Yönetimi Ödülleri kapsamında Jüri Özel Ödülü
2005- Şehir ve Başkan Dergisi “Kent Ödülleri” Yılın İlçe Belediye Başkanı Ödülü
2006- TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı’nın e-Yerel Yönetim Hizmetleri Ödülü
2006- KalDer (Türkiye Kalite Derneği) Ulusal Kalite Ödülleri Kamu Kategorisi “Başarı Ödülü”
2006- Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi “Yılın Yerel Yöneticisi” değerlendirmesinde, “Çevre ve Sağlık” kategorisinde ilçelerde “Yılın Yerel Yöneticisi Ödülü”
2007- Halk Sağlığı Uzmanları Derneği tarafından “Halk Sağlığı Dostu Yönetici” Ödülü
2007- Şehir Başkan Dergisi “Kent Ödülleri” Marmara Bölgesi değerlendirmesinde “Yılın İlçe Belediye Başkanı Ödülü”
2007- Şehir ve Başkan Dergisi “Tanıtım ve Halkla İlişkiler” dalında Türkiye’de “Yılın Belediye Başkanı Ödülü”
2007- “Barış Okulu İçin 500 Çocuk Elele Projesi” ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Eğitim Ödülü
2008- Çevre ve Orman Bakanlığı’nca düzenlenen yarışmada Nilüfer Belediyesi En Çevreci Belediye seçildi.
2008- Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği’nin Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması’nda çevre ve altyapı projeleri dalında Pedal Dostu Nilüfer Projesi’ne Birincilik Ödülü
2008- Bursa Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) tarafından Tüketicileri Koruma Kanunu’nun uygulanması konusunda gerçekleştirilen 11. Geleneksel Tüketici Ödülü
2008- Nilüfer Rotary Kulüp Meslek Hizmetleri Ödülü
2008- Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Finalistlik Plaketi
2008- Özel Kalem Dergisi “Yerel Yönetim Ödülleri-Doğal Çevrenin Korunması” kategorisinde Yılım Belediye Başkanı Ödülü
2009- Genç Girişimci ve Yönetişim Birliği, ‘Yılın İlçe Belediye Başkanı’ ödülü
2009- Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda, Özlüce Kilisesi Restorasyonu Uygulama Ödülü
2009- Okullarda Süt Dağıtımı Projesi ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, “Sağlıklı Yaşam Kategorisinde En İyi Uygulama Ödülü”
2010- Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi “Türkiye’ye Örnek Yerel Yönetici Ödülü.”
2011- Bursa Tabip Odası, “Çevre Ödülü”
2011- Türk Kütüphaneciler Derneği, “En İyi Halkla İlişkiler Uygulayan Kütüphane Ödülü”, Yılmaz Akkılıç Kütüphanesi
2012- Uluslararası Lions Kulübü Melvin Jones Fellowship Dostluk Ödülü
2013- ASGD (Anadolu Spor Gazetecileri Derneği) Fair Play Ödülü
2013- BUİKAD (Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği) Ödülü “Yılın İş Yaşamında Kadını Destekleyen Kamu Kurumu Ödülü’
2013- Sivilay ‘Kente Katkı Ödülü”
2013- Uluslararası Yazarlar Birliği PEN Türkiye Merkezi – Şiir Kütüphanesi
2013- Özel Kalem Dergisi “En İyi Yerel Yönetim Ödülü”
2013- Halkla İlişkiler Derneği “ En İyi Halkla İlişkiler Çalışması Ödülü”
2013- Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) “Vatandaşa Değer Katma Kategorisi Başarı Ödülü”
2013- BUSİAD ve Uludağ Üniversitesi tarafından verilen 1. Bursa Yenileşim Ödülleri kapsamında “Çalışanların Yönetimi Ödülü’
2013- Sivilay “2012 Yılı Kente Katkı” Ödülü
2013- Özel Kalem Dergisi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kategorisi “Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı” Ödülü
2013- Türkiye Life Dergisi “1. Türkiye Başarı Ödülü”
2014- Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri ‘Katılımcı Yönetim Kategorisi Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülü’
2014- Çağdaş Gazeteciler Derneği 25. Yıl Özel Ödülleri “Demokratik Katılım Ödülü”
2014- Sivilay “2013 Yılı Kente Katkı” Ödülü
2014- Ekonomi Siyasi Aktüel Haber Dergisi ‘Yılın Başarılı Belediye Başkanı’ Ödülü
2014- 1. Bursa’ Ya Değer Katanlar Ödülleri – Pardus Yayıncılık Ltd. Şti.
2014- ‘Şehrin Şahini’ Özel Şahinkaya Koleji
2014- Halkla İlişkiler Derneği ‘En İyi Kamu Kurumu Halkla İlişkiler Çalışması Ödülü”
2014- ÇEVKO ‘Çevre ve geri kazanım projesini titizlikle uygulama ödülü’
2014- İstanbul Bilgi Üniversitesi ‘Ülke belediyeciliğine katkılarından dolayı Üstün Başarı Ödülü’
2015- “KalDer Mükemmellik Elçisi”
2015- Tarihi Kentler Birliği Proje Ödülü
2015- 7. Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Ödülü
2015- 7. Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Ödülü
2015- 2023 Prodüksiyon tarafından ‘Yılın Kültür Destekçisi’ ödülü
2015- Eğitime Yön Verenler Ödülleri kapsamında Hayat Boyu Öğrenme Ödülüve Kültür Sanat Ödülü
2015- Lions 118 K Çevre Yönetimi Federasyonu Üstün Hizmet Ödülü
2015- Tarihi Kentler Birliği Proje Ödülü
2015- “Kalder Mükemmellik Elçisi”
2015- Bursa Anadolu Medya Grubu Mora Dergisi Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülleri
2016- Kültür ve Sanat Dalında Başarı Ödülü SODEM – Müzik Festivali
2016- Şehrin Yıldızları Gayrimenkul Ödülleri –Toplumsal Yapı Ödülü (Nilüfer Dernekler Yerleşkesi)
2016- The Green Organisation / Sosyal Sorumluluk Ödülü (Müzik Festivali)
2016- Sivilay Kente Katkı Ödülü – Kültür Sanat Faaliyetleri
2016- Avrupa Konseyi Avrupa Diploması
2016- Altın Karınca Belediyecilik Ödülü (Kent Bostanları ve Yerel Tohum Kütüphanesi)
2016- Tarihi Kentler Birliği Uygulama Ödülü (Mübadele Evi)
2016- Shining Star Awards (Nilüfer Müzik Festivali)
2016- Business Challenge – Awards Of The Best Municipality
2017- Sky Reporter Dergisi – Business Challange – Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Çalışmaları Kategorisi
2017- İnsani Gelişme Vakfı – “İnsani Gelişme Endeksi” araştırmasında “Çok Yüksek İnsani Gelişme” sıralamasında 6. “Yönetişim Endeksi” sıralamasında 3.lük
2017- Avrupa Konseyi Avrupa Ödülü – Şeref Bayrağı
2017- 22. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’ndan 18 Yaş Altı Gençleri ve Çocukları Özendirme Ödülü (Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi)
2017- 3. Uluslararası Özkan Mert Onur Ödülleri’nde Nilüfer Şiir Kütüphanesi’ne 2017 Şiir Ödülü
2017- Berlin’de Grand Prix of Nations’dan Nilüfer Çoksesli Korosu’na Interkultur Ödülü
2017- Radyo Boğaziçi – En İyi Müzik Festivali Ödülü (Nilüfer Müzik Festivali)
2017- Yeni Tiyatro Dergisi’nden Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ya Emek Ödülü
2017- Tarihi Kentler Birliği – Müze Özendirme Ödülü (Mübadele Evi)
2017- Tarihi Kentler Birliği – Süreklilik Ödülü (Işığın Kenti Apollonia kazı çalışmaları)
2017- Sağlıklı Kentler Birliği – Büyükşehir İlçe Belediyeleri Sosyal Sorumluluk Kategorisi Ödülü (Oyun Engel Tanımaz Parkı)
2017- 9. Özel kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri’nde Kentsel Tasarım kategorisi Ödülü (Oyun Engel Tanımaz Parkı)
2017 – Avrupa Birliği Sürdürülebilir Şehirler Platformu – Avrupa Dönüştürücü Eylem Ödülü (Transformative Action Award) – Mahalle Komiteleri, Nilüfer İnovasyon Merkezi, Enerji Kooperatifi
2017- Marmara Belediyeler Birliği Altın Karınca Belediyecilik Ödülü – Yerel Kalkınma ve İş birliği Kategorisi (Nilüfer İnovasyon Merkezi)
2017- Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu – Engelsiz Bilişim Ödülleri 2017 – Engelsiz Bilişim Ödülü
2017- HİÇ Ödülleri – Kurum İçi İletişim – “Belediyeyim Ben”
2018 – Yeni Tiyatro Dergisi – 6. Emek ve Başarı Ödülleri – Emek Ödülü
2018 – Yaşayan Şehirler Platformu – Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri – Yılın Köyü Ödülü (Misi)
2018 –

kenan-tanrikulu
[ 11 Mart 2020 by celsus 0 Comments ]

Kenan TANRIKULU

Sayın TANRIKULU,

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, 21. 23. 24 .25 ve 26. Dönem İzmir Milletvekilliği görevlerini üstlenmiştir.

Özgeçmiş

Ahmet Kenan Tanrıkulu 17 Mayıs 1958 tarihinde Osman Necati ve Melahat Tanrıkulu çiftinin çocuğu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini babasının memuriyeti dolayısıyla Anadolu‘nun çeşitli illerinde sürdürüp Burdur Lisesi‘nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi”nden mezun oldu ve Yüksek lisansını Amerika Birleşik Devletleri”nde bulunan Western Illinois University”de Matematiksel İktisat alanında tamamladı. Ardından ABD University of Pennsylvania Wharton School”da Makro Modelleme, ABD University of Colorado”da Ekonomi Uzmanlığı, Birleşik Krallık”ta bulunan Bradford Üniversitesi”nde Ulaşım Planlaması ve Millî Güvenlik Akademisinde Kamu Diplomasisi eğitimlerini aldı.

Silâhlı kuvvetler Dil ve İstihbarat Okulu ile Harp Akademileri”nde ders verdi. Devlet Bakanlığı Bakan Danışmanı oldu ve Gemlik Gübre Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Çevre Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü, Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yurtiçi ve dışı dergilerde çok sayıda yayını yer aldı. Devlet Planlama Teşkilatı İktisadi Planlama Başkanlığı ve Ekonomik Modeller Dairesi Planlama Uzmanlığı yaptı.

Tanrıkulu kamu hizmetinden ayrıldı 21. 23. 24 .25 ve 26. Dönem İzmir Milletvekilliği görevini üstlendi. Tanrıkulu, hükümette 2002 Türkiye genel seçimleri”ne kadar Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak yer aldı.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Tanrıkulu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

turkiye-cumhuriyeti-kultur-ve-turizm-bakanligi
[ 11 Mart 2020 by celsus 0 Comments ]

T.C. Kültür ve Turizm B.

T. C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Nadir ALPASLAN”ın, takdirleri sonrası, Geçmiş Şehir Ödülleri organizasyonlarında, jüri üyesi görevlendirmeleri ile şehir ödüllerine değer katan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Şehir Ödülleri Türkiye 2020 “Artvin” organizasyonunda kurumsal üyelik ile “Kültür Şehri” ve “Yılın Turizm Projesi” gibi ilgili kategorilerin değerlendirmelerini yapacaktır.